Tjwan Oei

Fractievoorzitter

"Alleen ga je sneller, samen kom je verder"

Persoonlijke gegevens: 58 jaar en vader van twee prachtige kinderen. Opgegroeid op Aruba uit Nederlands/Indonesisch/Chinese roots. Mijn vader en moeder hebben me geleerd om zuinig te zijn op wat je hebt. Dat besef helpt mij ook nu zuinig te zijn op wat wij met zijn allen delen: de aarde waar we wonen.

In 1977 ben ik voor mijn studie naar Nederland gekomen en sindsdien heb ik in Nederland gewoond en gewerkt. Zestien jaar geleden ben ik naar Velp toe verhuisd. Voor mijn werk, en omdat ik genoot (en nog steeds geniet) van de omgeving van de gemeente Rheden. Mijn passie, mensen met elkaar verbinden, breng ik tot uiting via mijn werk: Projectmanagement in de zorg, adviezen geven op het gebied van duurzaam verantwoord ondernemen en het leveren van Video Conferencing diensten.

Wat is mijn band met mijn woonplaats? Ik vind het belangrijk om met mijn buurt en wijk verbonden te zijn. Daarvoor kan ik iedereen vrijwilligerswerk aanbevelen. Voordat ik tot de raad toetrad ben ik bestuurslid geweest bij het Wijkplatform Velp-Zuid en bestuurslid bij de stichting Buurthuis de Poort.  Ik ben voorzitter van de vereniging Geen Noordtak Velp. Verder help ik als studiemaatje studenten aan het Rijn-IJsselcollege. Na jaren als bestuurslid van GroenLinks Rheden te zijn geweest, ben ik in 2010 benoemd als raadsvolger voor de fractie van GroenLinks Rheden.

Waar sta ik voor? waar ga ik voor? Duurzaamheid: Meer dan 10 jaar geleden bij Nuon Duurzame Energie, samen met onder andere Body Shop aan de wieg gestaan van wat nu Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen heet. Wat recenter: In 2010 deelgenomen aan het crowdsourcing project van Professor Jonker: Duurzaam, Denken, Doen. Geen woorden, maar daden: Als kind was ik fan van Feyenoord. De slogan van Feyenoord sprak me aan, en als kind luisterde ik op Aruba via een krakende kortegolfzender naar de verslaggever van Radio Nederland Wereldomroep die de onnavolgbare acties van Coen Moulijn op schitterende wijze doorgaf. “Geen woorden, maar daden”, dat was zijn motto en ook de mijne: Met het openbaar vervoer of de fiets als het kan en experimenten niet uit de weg gaan.

Zorg: Elk mens is een parel in de samenleving. Het is aan jou en mij om die parels te ontdekken en te laten groeien. Zorg op maat bieden is prima, afhankelijk maken of houden hoort daar niet bij, ook niet onder het mom van “we helpen zo graag”. Via mijn werk in de wijkontwikkeling ben ik erachter gekomen dat iedereen, jong of oud, arm of rijk, met een goede baan of zonder werk, ontzettend veel in zijn of haar mars heeft. Ik zie het als mijn missie om een appél te doen op al onze inwoners om dat te ontdekken en maximaal te benutten. Als raadslid ga ik voor een groene, duurzame gemeente met gezonde inwoners met een passende baan waarin iedereen zijn of haar energie en passie in kwijt kan.

Hobby's: Ik vind het heerlijk om hard te lopen door de bossen en over de Posbank. Zomers ben ik op het water te vinden met een zeilbootje (bij Giesbeek).

Tot slot: Ik houd ervan om mij te blijven ontwikkelen en mijzelf beter te leren kennen; ik ben lid van een gemengde Vrijmetselaarsvereniging.

Contactgegevens: 
Olmenhof 1
6951 MT Dieren

06  - 40 12 14 10  
Linkedin: www.linkedin.com/in/ronoei