25 november 2009 heeft de Algemene Leden Vergadering van de afdeling GroenLinks Rheden//Rozendaal de kandidaten gekozen voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2010.
Uniek is dat van de eerste 4 kandidaten er 50% vrouw zijn en nog unieker is dat de eerste twee plaatsen door vrouwen worden bezet

Op de foto (van links naar rechts): Petra Wolfert-Hartendorp (6), Harriet Tiemens (lijsttrekker), Dirk Reusink (3), Janet Duursma (2), Bram van der Lek (lijstduwer) en Constans Pos (4).

 

Tijdens een goed bezette Algemene Leden Vergadering (circa 25% van de leden van GroenLinks in Rheden/Rozendaal waren aanwezig!) is het verkiezingsprogramma goedgekeurd en is de kandidatenlijst vastgesteld:

1. Harriet Tiemens. Als fractieleider in 2006 begonnen, in 2007 ten gevolge van de Bestuurscrisis bij de gemeente Rheden als (deeltijd)wethouder voor GL toegetreden tot het college van B&W. Als wethouder voor Groen Links vervult zij een herkenbare bijdrage aan het Bestuur.

2. Janet Duursma, onze huidige fractie voorzitter. Begonnen in 2006 als gemeenteraadslid heeft zij, na het vertrek van Harriet naar het college, de rol van fractievoorzitter overgenomen. Vastgesteld wordt dat zij deze rol uitstekend uitvoert. Analytisch scherp, verbindingen zoekend waar dat kan, vasthoudend als het moet. Uitstekende debater, het politiek handwerk wordt door haar beheerst. Als fractievoorzitter, ruimte latend voor verschillen van mening, tegelijkertijd zorgdragend voor heldere fractiestandpunten.

 

3. Dirk Reusink. In 2007 tot de raad toegetreden. Gewaardeerd raadslid, sterk op het terrein van financiën, legt verbindingen, binnen de fractie Degene die het pragmatische en het meer principiële weet te koppelen.

4. Constans Pos. Een jaren lange ervaring als raadslid. Vanaf zijn vertrek als raadslid ( 2002) nauw verbonden bij Bestuur en Fractie. Politiek ervaren, haalt eruit wat erin zit, creatief in zijn benadering, verbindingen leggend en tegelijkertijd in staat om het politieke handwerk vanuit de GL stelling name adequaat te verrichten. Constans is bereid om toe te treden tot de fractie.

5, Pieter Groenewoud. Maakt op dit moment deel uit van de fractie. Analytisch en principieel in zijn benadering. Een onderzoeker die in staat is om bij de voorbereiding van fractiestandpunten vooral vanuit de inhoud te blijven denken.

6. Petra Wolfert-Hartendorp. Zij maakt op dit moment deel uit van de fractie. Haar bijdrage binnen de fractie kenmerkt zich door een praktisch organisatietalent en is een bindende factor. Vooral op de ‘sociale dossiers’ zoals de WMO heeft zij haar bijdrage geleverd.

7. Frans van Elk. Heeft een lange periode als afdelingsvoorzitter gefunctioneerd. Levert een belangrijke bijdrage aan de Belangengemeenschap de ‘Havikerwaard en De Steeg’.

8. Herman Wehkamp. Momenteel actief als bestuursvoorzitter van de afdeling GroenLinks in de afdeling Rheden/Rozendaal.

9. Simon de Waal. Voor Simon geldt als bijzonderheid dat hij door zijn handicap ervaringsdeskundige is wanneer het gaat om zorgstelsels en zorgverlening. Beleid en praktijk verbinden is zijn motto.

10. Erik Spaink, recent woonachtig in onze Gemeente, in zijn afgesloten professionele loopbaan o.a. bezig met vraagstukken rondom beleidsinteractie en draagvlak, levert een waardevolle bijdrage op vraagstukken rondom burgerparticipatie.

11. Hans van Dinteren. Voor Hans van Dinteren, afkomstig uit het onderwijsveld, geldt dat hij vooral is geïnteresseerd in vraagstukken rondom de sociaal/maatschappelijke thema’s.

12. Ron Oei, bestuurslid en begaan met het milieu.

13 Hans Witt. Is in het verleden jarenlang actief geweest in de politiek van Rheden.

14. Bram van der Lek. Heeft in het verleden zijn stempel gedrukt op politiek Nederland.

Met deze lijst heeft GroenLinks Rheden een unieke combinatie samengesteld:

* Gelijkheid man/vrouw: In de top 6 is 50% vrouw, in de top 2 zelfs 100%!
* Breed spectrum: Zowel jeugdig elan als grijs kapitaal is goed vertegenwoordigd in de lijst.