Fractievoorzitter Angela Huhnholz-Vos treedt terug als raadslid

Angela Huhnholz-Vos, raadslid en fractievoorzitter van Groen Links Rheden, trekt zich met ingang van 1 september aanstaande terug uit de Rhedense gemeenteraad.

Net voor de zomervakantie bleek dat onze fractievoorzitter Angela Huhnholz-Vos geconfronteerd werd met een privé situatie waardoor het voor haar onmogelijk is om als fractievoorzitter en raadslid haar rol te blijven vervullen.  

Zij heeft besloten zich terug te trekken als fractievoorzitter en raadslid.  Voor haar en voor ons een behoorlijke tegenvaller. Angela heeft zich in de periode voor en na de verkiezingen laten kennen als een inspirerende en gedreven politica.  Juist in deze periode zullen wij haar kennis op het terrein volksgezondheid en het sociale domein node missen. 

Ron Oei, medefractielid zal het fractievoorzitterschap overnemen.  Voor de vacature van raadslid komen in volgorde van de kandidatenlijst Peter Jan Arends en Tim Endeveld in aanmerking.  Op het moment dat bekend is wie de zetel accepteert laten wij u dat weten.

We hebben Angela gevraagd of zij wanneer de situatie wijzigt beschikbaar wil blijven  voor de fractie.  Zij heeft daarin bewilligd. Bijgaand treft u de publieksverklaring aan van haar terugtreden.

Namens het bestuur van GroenLinks Rheden:

Herman Wehkamp
Bestuursvoorzitter

 

 

Publieksverklaring:

Angela Huhnholz-Vos, raadslid en fractievoorzitter van Groen Links Rheden, trekt zich met ingang van 1 september aanstaande terug uit de Rhedense gemeenteraad. De reden is dat zij door onverwachte en vervelende privé omstandigheden voorlopig niet de tijd en de energie heeft om de inwoners van de gemeente Rheden naar behoren te vertegenwoordigen. Huhnholz-Vos kijkt terug op een aantal goede en leerzame maanden en heeft haar collega raadsleden en de leden van het College leren kennen als betrokken en bevlogen Rhedenaren. Ze blijft verbonden aan Groen Links en met de Rhedense politiek.