De afdeling Rheden/Rozendaal van GroenLinks heeft een nieuw bestuur. Op woensdag 21 november 2018 werden de nieuwe leden voorgedragen en gekozen door de aanwezige GroenLinks-leden tijdens de Algemene ledenvergadering.

 

Voorzitter Herman Wehkamp en penningmeester Henk Brinkman traden na vele jaren trouwe dienst af als bestuurslid. Wehkamp vervulde het voorzitterschap maar liefst twaalf jaar en reflecteerde in een toespraak op de hoogte- en dieptepunten van de afdeling in die periode. Beide heren werden vol enthousiasme toegesproken door fractielid Constans Pos. Ook Linda Nieuwenhoven, fractielid sinds de laatste gemeenteraadsverkiezingen, ontving lof en bloemen voor haar inzet als algemeen bestuurslid.

 

Het nieuwe bestuur, gevormd door Peter Wind (voorzitter), Iris Kleinlugtenbelt (penningmeester), Pauline Wenderich (algemeen bestuurslid, tevens fractiesecretaris) en Anne Burgers (secretaris), wil zich het komende jaar richten op het vergroten van de zichtbaarheid van GroenLinks in de gemeente, onder meer door een aantal activiteiten te organiseren.

 

Eén van die activiteiten betreft een presentatie door Erik Spaink over het burgerinitiatief Duurzaam Dieren West. Deze presentatie stond gepland voor de bijeenkomst van 21 november, maar moest wegens uitloop van de andere programmaonderdelen worden uitgesteld. Zodra bekend is waar en wanneer deze avond zal plaatsvinden, kunt u dit lezen onder menu-item Agenda en in de nieuwsbrief.

Foto's: Peter Wind