Op 16 mei 2009 bracht wethouder Tiemens een bezoek aan drie klimaatstraatfeesten in de gemeente Rheden. Verschillende straten in de gemeente Rheden hebben meegedaan aan het Nationale Klimaatstraatfeest waarvan vier straten een klimaatstraatfeest gewonnen hebben. Drie straten vierden feest op 16 mei.

Rhedense straten winnen klimaatstraatfeest

Met zoveel mogelijk buren zijn de straten aan de slag gegaan met energiebesparing. In totaal deden ruim 3000 straten mee aan de actie. De 500 straten die de meeste energie hebben bespaard kregen op 16 mei een Klimaatstraatfeest cadeau.

 

De vier straten in de gemeente Rheden die gewonnen hebben zijn: de Overhagenseweg in Velp, de Harderwijkerweg in Dieren, Jeruzalem in Velp en de Arnhemsestraatweg in Rheden. Zij werden respectievelijk 66ste, 100ste, 132ste en 225ste.

 

De Overhagenseweg heeft bijvoorbeeld deelgenomen aan de Warme Truiendag op 13 februari en de verwaming toen enkele graden lager gezet en een warme trui aangetrokken. De bewoners van de Arnhemsestraatweg hebben een ware klimaattop georganiseerd waar tips zijn uitgewisseld over energiebesparing.

Dit is een mooie prestatie volgens wethouder Tiemens. "We kunnen de klimaatverandering alleen stoppen als iedereen z'n steentje bijdraagt. Ik roep alle bewoners op door te gaan met energiebesparing," aldus Tiemens.